ОБИЧАЙ СЕБЕ СИ
ОБИЧАЙ BENEPURA

Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода

Apr/ 2/2021

Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода

Когато става въпрос за красота, всяка жена знае какво е мицеларна вода. Този иновативен продукт, който започва своя път от меката на красотата, Франция, вече е добре познат и използван по целия свят. Може би вече използвате мицеларна вода. Може би дори имате любима марка или тествате различни. Но знаете ли какво точно е мицеларна вода? Какъв е нейният произход? Защо е толкова ефективна? Какви са ползите от използването и как е най-правилно да я прилагате?

За да ви улесним, в следващите редове събрахме на едно място всичко, което трябва да знаете за любимата на всички мицеларна вода.

От къде произхожда

Да започнем с основата и малко история. Мицеларна вода е по същество маслени молекули, суспендирани във вода. Мицелата (оттук „мицеларна вода“) е нежна почистваща маслена молекула. Тези молекули нежно привличат натрупванията на себум, мръсотия, грим и други примеси при контакт. Другият важен компонент на мицеларна вода е меката вода, която е вода с ниски концентрации на магнезиеви и калциеви йони. Този вид вода обикновено се предпочита за почистване на кожата, тъй като не оставя никакви остатъци или натрупвания. Така че, по същество мицелите привличат мръсотията, а водата внимателно ги отмива.

За разлика от сапуна, мицелите разтварят мръсотията, без да изсушават кожата. Така, след използване на мицеларна вода, кожата се усеща нежна и мека. Макар че тенденцията да използваме мицеларна вода в ежедневието си се появи само преди няколко години, самата формула не е нова. Тя се използва във Франция вече повече от век, създадена през далечната 1913 година и използвана от жените, известни в цял свят със своята красота.

Свойства на мицеларната вода

Но защо мицеларната вода набра и продължава да набира такава популярност сред любителките на красотата и грижата за кожата? За да отговорим на този въпрос, отсяхме 5-те най-известни свойства, които мицеларната вода притежава:

Подобрява хидратацията на кожата

Повечето видове мицеларна вода съдържат хидратиращи съединения като глицерин, за който е доказано, че помага на кожата да задържа влагата по-ефективно. Според едно проучване, прилагането на глицерин върху раздразнена кожа е ефективно за възстановяване на хидратацията на кожата и засилване на естествената бариерна функция. Глицеринът може да ускори зарастването на рани, да предпази от дразнене и да подобри хидратацията, когато се прилага локално.

Премахва мръсотия и излишен себум

Мицеларната вода обикновено се използва като почистващ продукт за лице, който помага за премахване на грима, замърсяванията и излишния себум от кожата. Това се дължи на наличието на мицелите, които ефективно успяват да поддържат кожата чиста. Мицелите също могат да увеличат пропускливостта на кожата ви, като позволяват на почистващите препарати да достигнат по-дълбоки и слоеве. Така, използването на мицеларна вода подготвя кожата за следващите продукти.

Подходяща е за всички типове кожа

Мицеларната вода е невероятно универсална и подходяща за почти всеки тип кожа, независимо дали имате суха, мазна или нормална кожа. Това е особено полезно за тези с чувствителна кожа или състояния като розацея, тъй като не съдържа съставки, които могат да дразнят кожата, като сапуни и алкохоли. Доказано е също, че глицеринът, едно от основните съединения в мицеларната вода, намалява възпалението и дразненето на кожата.

Почиства кожата

Мицеларната вода за лице може да помогне за поддържане на кожата чиста, особено за тези с акне, запушени пори или упорити несъвършенства. Състояния като акне често се причиняват от запушени пори, които могат да се възпалят и да се превърнат в пъпки. Използването на мицеларна вода изисква само памучен тампон, което елиминира нуждата от четки за лице и кърпи, които могат да разпространяват микроби и бактерии.

Лесна и удобна за използване

В допълнение към всички предимства, този мощен продукт е преносим, удобен и лесен за използване. Използването на мицеларна вода елиминира нуждата от няколко други продукта за грижа за кожата, които могат да освободят място и да намалят бъркотията във вашия шкаф. Освен това е чудесна за пътуване и може да бъде полезна в ситуации, в които може да нямате достъп до течаща вода. За още по-голямо улеснение, може да намерите и мицеларна вода в по-малки размери за моментите, когато сте в движение или ви липсва място.

За какво се използва

Ще се изненадате да разберете, че този страхотен продукт има редица приложения върху кожата, сред които:

Почистващ продукт за грим

Ако носите по-тежък грим или слънцезащитен крем, препоръчваме да използвате мицеларна вода като средство за почистване на грим, след което да продължите с любимото си нежно почистващо средство. За да използвате като средство за почистване на грим, напоете памучен тампон в любимата си мицеларна вода и внимателно почистете там, където имате грим. За грим на очите се препоръчва да натиснете памучния тампон, напоен с мицеларна вода върху областта на очите за няколко секунди, за да размекнете грима, преди да го измиете.

Като почистващо средство за лице

За да използвате мицеларна вода като почистващо средство за лице, просто напоявате с нея памучен тампон и минавате през лицето си като с тонер. След това просто продължете с обичайната грижа за кожата - няма нужда да изплаквате лицето си. Мицеларната вода може да замени всяка ежедневна програма за почистване.

Като тоник за лице

За да използвате мицеларна вода като тоник, първо започнете с нежно почистващо средство върху лицето. След това изсипете малко мицеларна вода в ръцете си и потупайте формулата в кожата си.

Как се използва

Може да използвате мицеларна вода с всеки памучен тампон или памучна топка. За най-добри резултати потърсете големите памучни тампони, които се предлагат в повечето аптеки. Мицеларната вода (както при всички почистващи препарати за лице) трябва да бъде първата стъпка в рутината ви за грижа за кожата. Просто напоете памучен тампон с мицеларна вода. Плъзнете по лицето си, докато не видите остатъчна мръсотия или грим върху тампона. За да премахнете грима на очите, първо не забравяйте да наситите добре тампона. След това използвайте метода „Натисни и задръж”. Просто натиснете тампона внимателно към клепача си и го задръжте за няколко секунди. Този метод помага на мицелите в мицеларната вода да подействат като магнит, за да премахнат грима и замърсяванията.

От къде да закупим

Ако искате да използвате мицеларна вода, но се чудите от къде да купите, има няколко варианта. Може да откриете мицеларна вода във всеки магазин, който предлага козметични подукти. Ако все пак искате продукт с доказано качество, най-добре е да го поръчате онлайн от магазин на производител. В интернет ще откриете качествена мицеларна вода на страхотни цени, с която да се погрижите за кожата си по начин, по който само истинските французойки могат.

Грижа за Лице и Тяло

ᐉ Блог статии за Грижа за Лице и Тяло

Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода

Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода | BenePura.BG

Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода ✔️ Произход ✔️ Свойства ✔️ За какво се използа ✔️ Вижте повече на ➤ BenePura.BG Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода ✔️ Произход ✔️ Свойства ✔️ За какво се използа ✔️ Вижте повече на ➤ BenePura.BG 2021-05-25T13:35:29+03:00 Всичко което трябва да знаем за Мицеларната вода

<p><span style="color: #808080;">Когато става въпрос за красота, всяка жена знае какво е <a href="https://benepura.bg/category/mitselarna-voda">мицеларна вода</a>. Този иновативен продукт, който започва своя път от меката на красотата, Франция, вече е добре познат и използван по целия свят. Може би вече използвате мицеларна вода. Може би дори имате любима марка или тествате различни. Но знаете ли какво точно е мицеларна вода? Какъв е нейният произход? Защо е толкова ефективна? Какви са ползите от използването и как е най-правилно да я прилагате?</span></p> <p><span style="color: #808080;">За да ви улесним, в следващите редове събрахме на едно място всичко, което трябва да знаете за любимата на всички мицеларна вода.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h2><span style="color: #333333;">От къде произхожда</span></h2> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Да започнем с основата и малко история. Мицеларна вода е по същество маслени молекули, суспендирани във вода. Мицелата (оттук &bdquo;мицеларна вода&ldquo;) е нежна почистваща маслена молекула. Тези молекули нежно привличат натрупванията на себум, мръсотия, грим и други примеси при контакт. Другият важен компонент на мицеларна вода е меката вода, която е вода с ниски концентрации на магнезиеви и калциеви йони. Този вид вода обикновено се предпочита за почистване на кожата, тъй като не оставя никакви остатъци или натрупвания. Така че, по същество мицелите привличат мръсотията, а водата внимателно ги отмива.</span></p> <p><span style="color: #808080;">За разлика от сапуна, мицелите разтварят мръсотията, без да изсушават кожата. Така, след използване на мицеларна вода, кожата се усеща нежна и мека. Макар че тенденцията да използваме мицеларна вода в ежедневието си се появи само преди няколко години, самата формула не е нова. Тя се използва във Франция вече повече от век, създадена през далечната 1913 година и използвана от жените, известни в цял свят със своята красота.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h2><span style="color: #333333;">Свойства на мицеларната вода</span></h2> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Но защо мицеларната вода набра и продължава да набира такава популярност сред любителките на красотата и грижата за кожата? За да отговорим на този въпрос, отсяхме 5-те най-известни свойства, които мицеларната вода притежава:</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Подобрява хидратацията на кожата</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Повечето видове мицеларна вода съдържат хидратиращи съединения като глицерин, за който е доказано, че помага на кожата да задържа влагата по-ефективно. Според едно проучване, прилагането на глицерин върху раздразнена кожа е ефективно за възстановяване на хидратацията на кожата и засилване на естествената бариерна функция. Глицеринът може да ускори зарастването на рани, да предпази от дразнене и да подобри хидратацията, когато се прилага локално.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Премахва мръсотия и излишен себум</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Мицеларната вода обикновено се използва като <a href="https://benepura.bg/category/pochistvashti">почистващ продукт за лице</a>, който помага за премахване на грима, замърсяванията и излишния себум от кожата. Това се дължи на наличието на мицелите, които ефективно успяват да поддържат кожата чиста. Мицелите също могат да увеличат пропускливостта на кожата ви, като позволяват на почистващите препарати да достигнат по-дълбоки и слоеве. Така, използването на мицеларна вода подготвя кожата за следващите продукти.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Подходяща е за всички типове кожа</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Мицеларната вода е невероятно универсална и подходяща за почти всеки тип кожа, независимо дали имате суха, мазна или нормална кожа. Това е особено полезно за тези с чувствителна кожа или състояния като розацея, тъй като не съдържа съставки, които могат да дразнят кожата, като сапуни и алкохоли. Доказано е също, че глицеринът, едно от основните съединения в мицеларната вода, намалява възпалението и дразненето на кожата.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Почиства кожата</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;"><a href="https://benepura.bg/category/mitselarna-voda">Мицеларната вода за лице</a> може да помогне за поддържане на кожата чиста, особено за тези с акне, запушени пори или упорити несъвършенства. Състояния като акне често се причиняват от запушени пори, които могат да се възпалят и да се превърнат в пъпки. Използването на мицеларна вода изисква само памучен тампон, което елиминира нуждата от четки за лице и кърпи, които могат да разпространяват микроби и бактерии.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Лесна и удобна за използване</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">В допълнение към всички предимства, този мощен продукт е преносим, удобен и лесен за използване. Използването на мицеларна вода елиминира нуждата от няколко други продукта за грижа за кожата, които могат да освободят място и да намалят бъркотията във вашия шкаф. Освен това е чудесна за пътуване и може да бъде полезна в ситуации, в които може да нямате достъп до течаща вода. За още по-голямо улеснение, може да намерите и мицеларна вода в по-малки размери за моментите, когато сте в движение или ви липсва място.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h2><span style="color: #333333;">За какво се използва</span></h2> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Ще се изненадате да разберете, че този страхотен продукт има редица приложения върху кожата, сред които:</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Почистващ продукт за грим</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Ако носите по-тежък грим или слънцезащитен крем, препоръчваме да използвате мицеларна вода като средство за почистване на грим, след което да продължите с любимото си нежно почистващо средство. За да използвате като средство за почистване на грим, напоете памучен тампон в любимата си мицеларна вода и внимателно почистете там, където имате грим. За грим на очите се препоръчва да натиснете памучния тампон, напоен с мицеларна вода върху областта на очите за няколко секунди, за да размекнете грима, преди да го измиете.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Като почистващо средство за лице</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">За да използвате мицеларна вода като почистващо средство за лице, просто напоявате с нея памучен тампон и минавате през лицето си като с тонер. След това просто продължете с обичайната грижа за кожата - няма нужда да изплаквате лицето си. Мицеларната вода може да замени всяка ежедневна програма за почистване.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h3><span style="color: #333333;">Като тоник за лице</span></h3> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">За да използвате мицеларна вода като тоник, първо започнете с нежно почистващо средство върху лицето. След това изсипете малко мицеларна вода в ръцете си и потупайте формулата в кожата си.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h2><span style="color: #333333;">Как се използва</span></h2> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><span style="color: #808080;">Може да използвате мицеларна вода с всеки памучен тампон или памучна топка. За най-добри резултати потърсете големите памучни тампони, които се предлагат в повечето аптеки. Мицеларната вода (както при всички почистващи препарати за лице) трябва да бъде първата стъпка в рутината ви за грижа за кожата. Просто напоете памучен тампон с мицеларна вода. Плъзнете по лицето си, докато не видите остатъчна мръсотия или грим върху тампона. За да премахнете грима на очите, първо не забравяйте да наситите добре тампона. След това използвайте метода &bdquo;Натисни и задръж&rdquo;. Просто натиснете тампона внимателно към клепача си и го задръжте за няколко секунди. Този метод помага на мицелите в мицеларната вода да подействат като магнит, за да премахнат грима и замърсяванията.</span></p> <p><span style="color: #808080;"></span></p> <h2><span style="color: #333333;">От къде да закупим</span></h2> <p><span style="color: #333333;"></span></p> <p><a href="https://benepura.bg/product/naturalna-mitselarna-voda-dvufazna-3-v-1-s-eterichna-voda-ot-krastavitsa-i-lipa-180ml"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/22524/files/image/blog-60acd2e16d1e6.png" width="401" height="401" /></a></p> <p><span style="color: #808080;">Ако искате да използвате мицеларна вода, но се чудите от къде да купите, има няколко варианта. Може да откриете мицеларна вода във всеки магазин, който предлага <a href="https://benepura.bg/">козметични подукти</a>. Ако все пак искате продукт с доказано качество, най-добре е да го поръчате онлайн от магазин на производител. В интернет ще откриете качествена <a href="https://benepura.bg/category/mitselarna-voda">мицеларна вода</a> на страхотни цени, с която да се погрижите за кожата си по начин, по който само истинските французойки могат.</span></p>

Сравнение на продукти