Алое вера

Аптеката на природата, в него до сега са открити над 150 активни вещества. Действа комплексно върху много проблеми. Лекува още мехури, при порязвания и охлузвания, кожни раздразнения,

Влиза в състава на различни разкрасяващи продукти. Използва се масово в дерматологията за заличаване на белези при розацея и различни кожни проблеми. Забавя симптомите на стареене.

Още полезни свойство на Алое Вера са :

 1. Алое вера изсветлява петната по кожата, поддържа я еластична, подмладена и забавя стареенето.
 2. Изчиства кожата от мъртвите клетки, премахва бръчките и дефектите, защото е природен овлажнител.
 3. Най-доброто естествено средство за лечение на пъпки и акне, а също и белезите от тях, защото има антимикробни свойства, които убиват бактериите, причиняващи акне.
 4. Премахва и предотвратява стрии по кожата, поради омекотителните си свойства.
 5. Използвайте алое вера след бръснене, защото намалява дразненето и възпалението на кожата.
 6. Алое вера е много полезен агент за охлаждане след слънчево изгаряне, защото охлажда, намалява зачервяването и образува защитен слой.
 7. Гелът от алое вера лекува прорезни рани, дерматити, ухапвания от насекоми и други увреждания на кожата. Достатъчно е само да намажете засегнатото място.
 8. Поради добрите си хидратиращи свойства, може да се използва както през лятото, така и през зимата за предпазване на кожата от изсушаване и увреждане.
 9. Алое вера е полезен за всички типове коса и особено за суха и изтощена. Редовно намазвайте на скалпа си гел или сок от алое вера, за да премахнете замърсяванията, да предотвратите цъфтящите краища и да се отървете от пърхут и косопад.
 10. Алое вера има алкални свойства, които помагат за поддържане нивото на рН на скалпа и косата, а това помага на косата да задържа вода и да расте по-здрава и жизнена.
 11. Това растение е богато на белтъчни ензими, които помагат за премахване на мъртвите клетки, запушващи порите на кожата на главата. Натрупването на излишния себум върху скалпа води до проблеми с косата и оплешивяване. Алое вера премахва този излишен себум и помага за растежа на новите космени фоликули.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest