Атопичен дерматит

Атопичен дерматит – какво представлява?

Атопичен дерматит е едно от най-често срещаните кожни заболявания. Макар че основни негови жертви са децата, то би могло да се появи и при възрастни хора. С какво се характеризира наличието на атопичен дерматит? Най-вече със зачервяване на кожата, дразнене и дискомфорт в различни нейни зони, сухота, люспене и т.н. Заболяването преминава през няколко етапа. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за симптомите и проявленията на заболяването атопичен дерматит. В допълнение, ще разберете кои продукти от каталога на BenePura биха ви помогнали за благоприятно повлияване на въпросното заболяване и подтискане на нежеланите симптоми.

Симптоми и проявления на атопичен дерматит

В различните възрасти заболяването атопичен дерматит може да има множество разнообразни симптоми и проявления. И все пак най-често срещаните сред тези симптоми и проявления са:

 1. Непрекъснато дразнене – дразненето и дискомфорта в отделни зони на кожата е сред основните признаци за наличието на атопичен дерматит. Подобни дразнене и дискомфорт периодично се подсилват и намаляват.
 2. Поява на обриви – обривите и силното зачервяване вече са видими признаци на атопичен дерматит. Те се появяват в резултат на протичащите в слоевете на кожата възпалителни процеси. В периодите на по-силно проявление на заболяването е възможно въпросните обриви и зачервяване да са придружени със секреция.
 3. Сухота на кожата – сухотата на кожата е друг неприятен резултат от протичането на заболяването атопичен дерматит. Освен че кожата в определени зони става значително по-суха и груба, могат да се появат и люспи, които се лющят непрекъснато.

Сет „Атопичен “ отдерматит BenePura  

BenePura ви предлага решение за подтискане на нежеланите симптоми, предизвиквани от атопичен  дерматит. Става въпрос за специален сет „Атопичен дерматит“, който се състои от пчелен мехлем и регенериращ мехлем. По-надолу в текста ще ви представим поотделно тези два продукта, както и техните главни свойства и функции.

Сет „Атопичен дерматит“ – пчелен мехлем

Пчелният мехлем е задължителна част от сет „Атопичен дерматит“. Той ефективно се бори с атопичен дерматит и другите често срещани кожни заболявания. Пчелен мехлем от BenePura ще ви помогне да възвърнете своята чиста, мека и гладка кожа. Ето кои съставки се съдържат в него:

 • прополис – всеобщо признат като естествен антибиотик. Притежава силно противовъзпалително, антибактериално и противогъбично действие. С него успешно се третират гнойните и възпалителни огнища (вкл. при атопичен дерматит) и се премахват вредните бактерии и микроорганизми.
 • тамян – тамянът е продукт, който се използва все повече в медицината, козметиката и ароматерапиите. Съдържанието му в продукти за справяне с атопичен дерматит спомага за ограничаване на възпалителния процес, успокояване и подхранване на кожата.
 • мастикс – благоуханна смола, идваща от средиземноморските страни. Богат източник е на антиоксиданти и има противовъзпалително и антимикробно действие. Това я прави удачна съставка за всеки един козметичен продукт, използващ се за справяне със симптомите на заболяването атопичен дерматит.
 • борово масло – използва се като болкоуспокояващо средство при редица кожни заболявания, в това число и атопичен дерматит. То ще послужи за успокояване на дискомфорта и за възвръщане на нежността и гладкостта на вашата кожа.
 • Масло от карите – и още една доста полезна съставка в борбата с атопичен дерматит. В маслото от карите се съдържат омега растителни мазнини, имащи лечебни ефекти при сухота на кожата и различни раздразнения.

Сет „Атопичен дерматит“ – регенериращ мехлем, за последната фаза на заболяването с цел бързо възстановяване на кожата.

Специален регенериращ мехлем, който отлично допълва нашия сет „Атопичен дерматит“. Има свойствата да омекотява и успокоява кожата, както и да подтиска раздразненията и нежеланите симптоми. Съставките, от които регениращият мехлем на BenePura е изграден, са:

 • невен – едновременно цвете и изключително ефективна билка. Притежава противовъзпалително и успокояващо действие, благодарение на което помага при кожни проблеми, включително такива, свързани с атопичен дерматит.
 • жълт кантарион – тази билка се използва доста често при най-различни проблеми във физически или емоционален план. Маслото на жълтия кантарион е способно да допринесе за успокояването на кожни раздразнения, причинени от атопичен дерматит.
 • Алое Вера намира приложение в лечението както на атопичен дерматит, така и на други кожни заболявания. Антибактериалните и антиоксидантните му характеристики спомагат за ограничаване на възпалителния процес и успокояване на кожата.
 • чаено дърво – има разнообразни полезни свойства, спомагащи при атопичен дерматит. Служи отлично за целите, свързани с успокояване на раздразненията по кожата, както и с премахване на обривите и раните по нея.

Защо да закупите сет „Атопичен дерматит“ от онлайн магазина на BenePura?

BenePura е малка семейна компания, която предлага най-добрите и висококачествени продукти за вашата кожа. Вижте няколко основателни причини да закупите сет „Атопичен дерматит“ от нашия онлайн магазин:

Сет „Атопичен дерматит“ от BenePura: 100% натурални продукти – продуктите, включени в сет „Атопичен дерматит“ от BenePura, са 100% натурални. Това спомага за максимизирането на тяхното полезно въздействие върху кожата, както и за премахването на риска от всякакви странични ефекти.

Сет „Атопичен дерматит“ от BenePura: Достъпни цени – освен продукти за атопичен дерматит от най-високо качество, ние ви предлагаме и достъпни цени. Цени, които са съобразени с финансовите възможности на средностатистическия потребител у нас и позволяват на широк кръг от хора да се сдобият със своеобразни еликсири за своята кожа.

Сет „Атопичен дерматит“ от BenePura: Отлични условия по доставките –  доставките на поръчаните продукти от онлайн магазина на BenePura се извършват чрез куриерски фирми Спиди или Еконт. В зависимост от конкретното населено място, в което се намира вашият адрес, артикулите ще пристигнат при вас в срок от 1 до 3 работни дни. А в случай, че стойността на поръчката надвишава 50 лв, доставката ще бъде напълно безплатна.

Сет „Атопичен дерматит“ от BenePura: Информиран избор – към всеки един продукт, наличен в онлайн магазина ни, е добавено богато описание с пълния му състав, свойства и начин на употреба.Ако имате нужда от допълнителна консултация във връзка с употребата на сета „Атопичен дерматит“ от BenePura, свържете се с нашия екип по телефон или имейл.

Сет „Атопичен дерматит“ – за премахване на дискомфорта и възвръщане красотата на вашата кожа!

Атопичен дерматит – какво представлява?

Симптоми и проявления на атопичен дерматит

Защо да закупите сет „Атопичен дерматит“ от онлайн магазина на BenePura?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest