Искате красива и млада кожа? Хиалуроновата киселина идва на помощ!

Хиалуроновата киселина е може да  намерите във всичко – от кремове до маски  и дори инжекции. Но какво точно представлява този уникален продукт за красота?  Ето какво трябва да знаете за хиалуроновата киселина и как да я включите в грижата за кожата си: 

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина (HA) е захар, която се намира естествено в кожата ни, която задържа вода и помага да я поддържаме хидратирана и плътна. Хиалуроновата киселина има силата да задържа хиляда пъти повече от теглото си във вода, за да запази не само цялата влага в кожата и ставите ни, но и да предотврати изпаряването на цялата тази влага във въздуха. 

Точно като колаген и еластин, количеството на естествената хиалуронова киселина в телата ни намалява с остаряването. Има обаче начини да помогнем за стимулиране на производството на този важен елемент в нашите тела. Диетата влияе значително на кожата. Яденето на плодове и зеленчуци с много антиоксиданти защитава кожата от възпаление, от своя страна помага на количеството хиалуронова киселина да се запази. 

Хиалуронова киселина – мощен влагозадържащ елемент

Когато се използва в продукти за грижа за кожата като кремове и серуми, хиалуроновата киселина носи влага на повърхността на кожата Ви. Поради способността си да черпи и задържа вода, тя може да се използва като овлажнител в режима Ви за грижа за кожата. Използването на продукт с хиалуронова киселина поддържа кожата овлажнена през целия ден.

Хиалуроновата киселина подобрява защитата на кожата 

Добър съвет, който трябва да запомните: консервантите, използвани в много продукти, могат да разрушат защитната бариера на кожата, като унищожат добрите бактерии, които също защитават повърхността на кожата от токсини. Резултатът е загуба на влага, както и потенциално дразнене и дори инфекция. Потърсете продукти с натурални съставки и не много консерванти. Много хора с мазна или акнеична кожа искат да прилагат по-сурови химикали, за да „съблекат“ мазната кожа, но това също може да причини проблеми. Важно е да знаете, че когато кожата е склонна към акне, тя няма силна липидна бариера, което насърчава възпалението и дразненето. Така се образуват пъпки и възпаления. 

Хиалуроновата киселина стяга кожата

Никой не иска увиснала кожа. Някога. С напредване на възрастта еластинът в кожата се разгражда и тя губи своя контур. Хиалуроновата киселина НЯМА да замени еластина в кожата, но може да помогне за нейното стягане. Тъй като изпълва кожата с влага, хиалуроновата киселина подобрява цялостния и вид. Тя помага да се подобри контура на лицето за по-младежки вид. 

Хиалуроновата киселина подобрява тена

Също както стяга кожата и подобрява контура и, хиалуроновата киселина също изглажда текстурата на кожата и изравнява тена. Това води до копринено гладко покритие, което можете да видите и почувствате.

Хиалуроновата киселина намалява фините линии и бръчки

Никога не е рано да започнете да се грижите и подхранвате кожата. Хиалуроновата киселина помага да се намали видимостта на фините линии и бръчките, като задържа влагата върху кожата, създавайки ефект на изтласкване. Когато кожата е защитена и хидратирана, може да настъпи повишено производство на кожни клетки, тъй като кожата не е заета да се бори за хидратация. Това води до по-гладки, плътни кожни клетки.

Кожата около областта на очите е една от първите, които показват фини линии и бръчки. Използването на крем за очи два пъти дневно ще ви помогне да поддържате кожата еластична и хидратирана и да предотвратите образуването на нови линии.

Вижте също крем с хиалуронова киселина за зряла кожа.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest