Красива и чиста кожа? Постигни я с помощта на активен въглен!

Искате ли млада и красива кожа с по-малки и почти незабележими пори? Разбира се! Всяка жена иска да има кожа, достойна за възхищение, гладка като на бебе, без никакви следи от белези или пори. Но не всяка може да се похвали с такава.
Мръсният въздух, неправилното хранене и вредните навици могат да се отразят веднага на състоянието на кожата: разширени пори, замърсявания, черни точки, възпаления. Как да се справите с това?
Знаете, че трябва да поддържате порите си чисти и здрави, за да изглежда кожата ви по-млада. Но знаете ли, че това може да стане с помощта на активен въглен? Когато използвате продукт за грижа, който е формулиран с активен въглен (например маска за лице), прилагате въху кожата си мощен детоксикиращ елемент, който ще я почисти от натрупаните токсини и замърсявания. С негова помощ ще свиете порите и ще си осигурите гладка и нежна кожа. Ето какво още трябва да знаете, за чудото, наречено активен въглен.

Какво е активен въглен?

Активният въглен е фин черен прах, изработен от кокосови черупки, въглища или дървени стърготини. Въгленът се активира чрез преработката му при много високи температури. Те променят вътрешната му структура, намалявайки размера на порите му и увеличавайки повърхността му. Това води до въглен, който е по-порест от обикновения дървен въглен.

Как активният въглен влияе на кожата?

Доказано е, че активен въглен достига дълбоко в порите ви, за да премахне токсините и предлага благоприятно ексфолиране за по-гладка и бляскава кожа.

Почистване с активен въглен

Активният въглен ефективно почиства кожата, отпушва порите, премахва по-дълбоките примеси и мъртвите кожни клетки. Резултатът е гладка, еластична кожа с равномерен тен. Хубавото на активния въглен е, че премахва мръсотията по кожата, без да адсорбира витамини и хранителни вещества, оставяйки я сияйно здрава.
Друго хубаво свойство на активния въглен е, че той е инертен, което означава, че не предизвиква алергични реакции, нито ще дразни чувствителната кожа, ако се използва правилно.
Маска с активен въглен
Активният въглен действа като магнит – той ще изтегли замърсяванията от порите ви, за да могат да се отмият. Обърнете специално внимание на кожата на носа, челото и брадичката, тъй като именно тук порите изглеждат най-големи.
Не е необходимо да оставяте маската да изсъхне и да се напука, за да постигнете ефект.  Ако започнете да чувствате неудобство, сухота или сърбеж, можете да напръскате кожата си с

обикновена или розова вода, за да навлажните маската. Така не само ще удължите действието на маската си, но и ще се погрижите за хидратацията на кожата си.

Грижата за порите ви с продукти от естествен активен въглен не означава, че те ще изчезнат. Но като установите последователна рутинна процедура за почистване и детокс, можете да сте сигурни, че те ще са здрави и чисти. А здравите и чисти пори означават свеж и младежки вид на кожата, който да споделите със света.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest