Био Магнезий и B6 Премиум – за здрава имунна система

5/5

22,00лв.

За да сме здрави и всички органи и системи в тялото ни да функционират добре, се нуждаем от дневна доза витамини и минерали. Често обаче ежедневният стрес, нездравословният живот, неправилното хранене водят до загуба на жизненоважни елементи.

Искате да имате здрав и дълбок сън? Да сте енергични и щастливи през целия ден?

За да постигнете това, трябва да снабдявате тялото си с важните витамини и минерали ежедневно. Сред тях са:

Магнезий

Магнезият е жизненоважен микроелемент, който спомага за правилното функционира на всяка клетка и предпазва от стрес. В човешкото тяло магнезият е нужен за енергийния метаболизъм и за други важни метаболитни процеси. Също така влияе на нормалната мускулна функция.

Витамини B

Витамините от B групата помагат на организма да произвежда нови червени кръвни клетки, с които се транспортира кислород в различните системи в тялото. Освен това поддържат имунната система силна, за да успее да се бори с всякакви вируси и състояния, когато се появят.

Подарете си тези витамини и минерали, с чиято помощ ще се чувствате здрави и жизнени във всеки миг на предизвикателства от ежедневието.

Био Магнезий и B6 Премиуим са създадени със 100 % натурални съставки с цел да дадат на тялото ви повече енергия и сили по естествен начин.

Поръчайте още сега! Укрепете имунната си система.

Сподели:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on telegram

Описание

Искате да живеете по-щастлив и здравословен живот? Доверете се на природата и на нашия Био Магнезий и B6 Премиуим. Той ще помогне на тялото да функционира правилно, като му дава някои от най-важните витамини и минерали:

Магнезиев цитрат

Магнезиевият цитрат представлява магнезиева сол на лимонена киселина с  по-ниска концентрация, но много висока абсорбция (90%). Магнезият често се определя от експертите като един от най-важните минерали за енергийния метаболизъм в организма, което го прави задължителен елемент в здравословното хранене и начин на живот. Магнезият има положителен ефект върху тялото и върху отделните органи и системи:

 • магнезият е ефективно средство за лечение на хипертония, защото регулира кръвното
 • при дългосрочно и консултирано приемане на магнезия се вижда положителен ефект при хора с диабет тип 2, защото съставката намалява риска от инсулинова резистентност и помага за контролиране на нивата на кръвната захар.
 • Приемът на магнезий подобрява качеството на съня – включително при хора, които страдат от безсъние или са подложени на стрес.
Цинков цитрат

Цинкът е важен минерал, който играе жизненоважна роля в синтеза на протеини и спомага за регулирането на клетъчната продукция в имунната система на човешкото тяло. Той се намира главно в най-силните мускули на тялото и е с особено високи концентрации в белите и червените кръвни клетки, очната ретина, кожата, черния дроб, бъбреците, панкреаса и костите.

Цинковият цитрат е най-добрият начин за усвояване на цинка от човешкия организъм. При редовно и правилно консумирате, цинкът спомага за:

 • справяне с кожни раздразнения
 • преборване на различни вируси и бактерии
 • по-добра памет
 • подсилване на имунитета
 • добро функциониране на очите
 • синтезиране на протеини
 • пълноценно функциониране на всички системи в тялото
 • цялостен тонус
Витамин В6

B6 участва като коензим в над 100 ензимни реакции, свързани с метаболизма на аминокиселини. Витамин В6 има отговорна задачаза правилния синтез на аминокиселините. Участва в процеса на глюконеогенеза (синтез на глюкоза от невъглеродни субстрати) и в нейното разграждане. Пиридоксинът играе роля в синтеза на хемоглобина и транспортирането на кислород.

В кои храни се съдържа B6?

Витамин В6 се намира в голямо разнообразие от храни. Най-богатите източници включват риба, телешки черен дроб и други органични меса, картофи и други нишестени зеленчуци и плодове (различни от цитрусовите).

Дефицитът на витамин B6 се свързва с анемията, с различни кожни проблеми и отслабена функция на имунната система.

Витамин В12

Витамин В12 е хранително вещество, което помага да се поддържат нервите и кръвните клетки на организма здрави и спомага за производството на ДНК, генетичния материал във всички клетки. Витамин В12 също помага да се предотврати анемията, която прави хората уморени и слаби.

В какви храни се съдържа B12?

Витамин В12 се намира естествено в голямо разнообразие от животински храни и се добавя към някои обогатени. Растителните храни нямат витамин В12, освен ако не са подсилени. Можете да получите препоръчителни количества витамин В12, като ядете редовно някои от следните:

 • Телешки черен дроб и миди, които са най-добрите източници на витамин В12.
 • Риба, месо, птици, яйца, мляко и други млечни продукти, които също съдържат витамин В12.
 • Някои зърнени закуски, хранителни дрожди и други хранителни продукти, които са подсилени с витамин В12. За да разберете дали витамин В12 е добавен към хранителен продукт, проверете етикетите на продукта.

За хора, които са на хранителен режим или са вегетарианци, вегани и не консумират посочените храни, няма как да си набавят B12. Затова лекарите препоръчват да го пият под формата на витамин. Така ще си осигурят нужното количество за здраве на цялото тяло.

При недостиг на витамин B12

Витамин В12 е необходим за производството на достатъчно здрави червени кръвни клетки в костния мозък. Той присъства в животински продукти и екстракти от дрожди. Недостигът може да доведе до анемия и намаляване на броя на червените кръвни клетки.
Недостатъчен приема на В12 причинява още:

 • умора
 • слабост
 • запек
 • загуба на апетит и тегло
 • анемия

Могат да възникнат и нервни проблеми, като изтръпване и изтръпване в ръцете и краката. Други симптоми на недостиг на витамин В12 включват проблеми с баланса, депресия, объркване, деменция, лоша памет и болезненост на устата или езика. Дефицитът на витамин B12 може да увреди нервната система дори при хора, които нямат анемия, така че е важно да се следи и да се вземат мерки възможно най-рано.

Какви ползи за човешкото здраве носи витамин B комплекс?

B комплекс е група от осем витамина, които имат изключително важна роля за гарантирането на нашето отлично здраве и кондиция. Те подпомагат нормалното функциониране на редица органи и системи в организма, и го правят по-устойчив на различни вируси и неблaгоприятни външни фактори. Често тези витамини не се приемат в достатъчни количества посредством консумираната ежедневно от човека храна. Затова е хубаво да се заложи и на хранителни добавки от категория „Витамин B комплекс“. Преди да ви предложим конкретни продукти от онлайн магазина на BenePura, нека да разгледаме малко по-подробно здравословните ползи и преимущества, гарантирани от витамин B комплекс:

 1. Витамин B комплекс: Подсилване на имунната система – витамин B комплекс дава своя значим принос за подсилване на имунната система. Силният имунитет означава много по-надеждна защита срещу вируси и бактерии, както и минимизиране на риска от възникване на различни заболявания. В допълнение, приемането на витамин B комплекс означава по-здрави и красиви кожа и коса, както и цялостно подобрение и освежаване на външния вид на човека.
 2. Витамин B комплекс: Намаляване на стреса – стресът е сред основните проблеми за съвременния човек и се отразява доста негативно на здравословното му състояние в дългосрочен план. Витамин B комплекс може да ви помогне с разрешаването на този проблем. Доказани са свойствата на витамин B комплекс по отношение подтискане на стреса и напрежението, и предотвратяване изпадането в депресивни състояния.
 3. Витамин B комплекс: Поддържане здравето на сърдечно – съдовата система – витамин B комплекс има полезен ефект и по отношение понижаване нивата на „лошия“ холестерол в организма. Редица изследвания показват ясно връзката между приемането на витамин B комплекс в достатъчни количества и намаляването на риска от високо кръвно налягане и възникване на някое от често срещаните заболявания на сърдечно – съдовата система.
 4. Витамин B комплекс: Освобождаване на енергия – свойство на витамин B комплекс, което ни помага да сме по-активни и продуктивни в своето ежедневие. Витамин B комплекс стимулира по-бързото и ефективно разграждане на приеманата в ежедневието храна, както и превръщането й в енергия. Енергия, която можете да използвате, за да посрещнете очакващите ви предизвикателства в професионален и личен план.
Продукти от категория „Витамин B комплекс“, които ви предлага BenePura

Когато става въпрос за категория „Витамин B комплекс“, BenePura може да ви предложи едно много полезно за вашето здраве и кондиция решение. Нашата комбинация между био магнезий и B6 Премиум е насочена към гарантирането на силна имунна система и предпазването на човека от различни заболявания и зарази. Ето кои са главните вещества, влизащи в състава на наличните в онлайн магазина ни продукти от категория „Витамин B комплекс“:

 • магнезий – минерал, който е изключително необходим на човешкото тяло. Той спомага за правилното протичане на метаболитните процеси, нормалното функциониране на клетките и мускулите, както и подтискането на стреса. В комбинация с витамин B комплекс, магнезият изиграва важна роля за укрепване защитните сили на тялото и поддържането ни в отлично здравословно състояние и кондиция.
 • цинк – още един от ключовите за човешкото тяло минерали, който е част от състава на продуктите на BenePura в категория „Витамин B комплекс“. Той спомага за регулирането на клетъчната продукция в имунната система, превръщайки се в главен фактор за поддържането на необходимото количество защитни сили. Други негови функции са свързани със справянето с кожни раздразнения, подобреното синтезиране на протеини, както и съхраняването на отличното зрение.
 • витамин B6 – част от витамин B комплекс. Играе основна роля за правилния синтез на аминокиселините в човешкото тяло. Също така участва в процесите по синтез на глюкозата от невъглеродни субстрати и нейното последващо разграждане. Останалите значими функции на този елемент от витамин B комплекс включват стимулиране синтеза на хемоглобин и транспортирането на кислорода.
 • витамин B12 – в нашите продукти от категория „Витамин B комплекс“ се съдържат и необходимите количества витамин B12. Той играе ролята на защитно средство срещу възникването на анемия – доста сериозно заболяване, което намалява силата на човека и предизвиква неговата постоянна умора. Витамин B12 също така участва в поддържане здравето на нервните и кръвните клетки, както и в производството на ДНК.
Защо да закупите витамин B комплекс от онлайн магазина на BenePura?  

BenePura e малка семейна компания, която предлага на пазара разнообразна гама от козметични продукти и хранителни добавки. В онлайн магазина ни под формата на хранителни добавки може да се намери и витамин B комплекс. Вижте няколко основателни причини да закупите витамин B комплекс именно от нас:

Витамин B комплекс от BenePura: 100% натурални съставки – продуктите от категория „Витамин B комплекс“, както и всички други хранителни добавки от онлайн магазина на BenePura, са направени от 100% натурални съставки. Съставки, които позволяват да се максимизират полезните свойства и функции, и да се избегне появата на странични ефекти след употреба.

Витамин B комплекс от BenePura: Достъпни цени – ние от BenePura сме напълно наясно с особеностите и тенденциите на българския пазар. В онлайн магазина ни витамин B комплекс и останалите хранителни добавки се предлагат на достъпни цени, позволяващи на максимално широк кръг от потребители да се възползват от техните полезни свойства.

Витамин B комплекс от BenePura: Отлични условия по доставките –  когато поръчате витамин B комплекс или друг продукт от онлайн магазина на BenePura, доставката ще бъде извършена до посочен от вас адрес от куриерски фирми Спиди или Еконт. В зависимост от населеното място, в което е адресът, доставката ще бъде реализирана в срок от 1 до 3 работни дни. Ако направената поръчка е на стойност над 50 лв, доставката става напълно безплатна.

Витамин B комплекс от BenePura: Професионална консултация – ако имате нужда от професионална консултация във връзка с употребата на витамин B комплекс, екипът на BenePura е насреща да ви помогне. Свържете се с нас по телефон или имейл и ще получите отговори на всички въпроси, които ви интересуват.

Витамин B комплекс от BenePura – за вашето перфектно здраве и кондиция!

Какви ползи за човешкото здраве носи витамин B комплекс?

Продукти от категория „Витамин B комплекс“, които ви предлага BenePura

Защо да закупите витамин B комплекс от онлайн магазина на BenePura? 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Магнезий и B6 Премиум – за здрава имунна система“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *