Маски за лице

Маска за лице

Всичко, което трябва да знаете за своята маска за лице

Маска за лице. Тя е най-добрият начин да се докоснете до усещането за спа преживяване без да напускате дома си – плюс, когато си сложите маска за лице, тя ви дава извинение да прекарате 20 минути с любима книга в ръка и да се отпуснете малко. А когато тези 20 минути свършат? Усещате кожата си гладка, порите ви са по-малки и се чувствате фантастично, защото най-хубавото на Вашата маска за лице са бързите и забележими резултати, които получавате след всяко използване. Напълно магическо, нали? Но дори когато става въпрос за толкова прекрасен продукт като една маска за лице, отново възникват въпроси:
  • – Коя маска за лице е най-подходяща за моята кожа?
  • – Как да нанасям различните видове маска за лице?
  • – Колко често да използвам маска за лице?
Отговорите на всички тези въпроси ще намерите в тази статия, в която събрахме всичко необходимо, което трябва да знаете за козметичното чудо, наречено маска за лице, кои са различните видове маска за лице, за какво се използват и за кого са подходящи.

Пилинг маска за лице

Този тип маска за лице е толкова забавен, особено ако сте от хората, които не обичат бъркотията, която се получава при измиването на останалите типове маски за лице. Нея просто можете да „отлепите“ от лицето си и готово. Кожата Ви е красива, гладка и без несъвършенства. И докато има подходяща пилинг маска за лице за всеки тип кожа, то внимавайте, ако имате чувствителна кожа. Стандартните пилинг маски много често съдържат алкохол, което може да раздразни чувствителната кожа. Ето защо е добре, когато избирате пилинг маска за лице, да прочетете добре инструкциите.

Маска за лице с глина, активен въглен или кал

Ако търсите маска за детоксикация на кожата си, този тип маска за лице е точно това, от което имате нужда. Активните съставки като глина, активен въглен и кал вършат страхотна работа, като изтръгват замърсяванията от кожата Ви, абсорбират излишния себум и стягат порите. Този тип маска за лице е особено полезен за мазна, склонна към акне кожа, макар че почти всеки може да се възползва от този тип маска за лице от време на време – просто се уверете, че е формулирана за вашия тип кожа. О, и не я оставяйте да изсъхне напълно върху лицето ви – изплакнете я, когато се изсуши, но е все още гъвкава. В противен случай ще изсушите кожата си.

Sheet маска за лице

Този тип маска за лице е корейският феномен за грижа за кожата, който като буря превзема целия свят в момента. И е лесно да се види защо! Това е маска за лице, лесна за прилагане, не цапат и не създават проблеми. Тъй като е изключително лесна за използване, можете да носите този тип маска за лице навсякъде със себе си. Носете със себе си хидратираща sheet маска, когато пътувате и особено ако летите, за да освежите малко кожата си. Sheet маска за лице може да намерите за всеки тип кожа, против бръчки, при акне и поява на пъпки, за загуба на еластичност. А използването на такава маска за лице е изключително лесно. Просто я извадете от опаковката, разгънете я и я изгладете по лицето си. Когато сте готови, махнете маската и потупвайте останалия серум в кожата си с леки, масажни движения. Така всички съставки на маската ще попият в кожата Ви за свеж и сияен вид.

Маска за лице за през нощта

Маска за лице, която да държите върху кожата си цяла нощ? Да, има и такава и вече можете да се възползвате от нея навсякъде и по всяко време. Но, не мислете за този продукт като за маска за лице – мислете за него като за особено дебел, луксозен овлажнител, с помощта на който можете да възстановите кожата си, докато спите. Също наричана спална маска за лице, този тип маска за лице съдържа в себе си терапии и серуми, които да я направят още по-ефективна. Ето защо този тип маска за лице трябва да се използва като част от нощния режим за грижа за кожата. Въпреки че има създадени маски за лице за мазна кожа, заради богатата текстура на този тип маска за лице, те обикновено са най-подходящи за всеки, който изпитва сухота или има фини линии и бръчки. Нанесете този тип маска за лице след вечерното почистване и тонизиране на лицето. След което можете да си легнете, а на сутринта да избършете остатъците от маската, които не са попили в кожата.

Маска за очи

Забелязали ли сте как когато нанасяте своята маска за лице избягвате зоната около очите си? Да, това е правило, което може да прочетете в инструкциите на всяка маска за лице, която използвате. Но какво се случва със зоната около очите. Тази все така чувствителна част от Вашето лице също има нужда от грижа. И тук на помощ идва маската за очи, която има за цел да се грижи именно за нежната кожа около очите ви. Този тип маска за лице обикновено идва под формата на малки лепенки с форма на полумесец, които поставяте точно под очите. Ако имате проблеми с подпухналостта, дръжте ги в хладилника и ги използвайте студени – това е като парче краставица на окото, но още по-добре. Сред най-често срещаните активни съставки на този тип маска за лице са: колаген, хиалуронова киселина, алое вера и много други с доказано действие в грижата за зоната около очите. На пазара ще откриете маска за очи за фини линии, стягащи и тъмни кръгове. Знаете, че за да имате красива кожа, не е важно само с какво се храните, но и с какво се грижите за здравето на кожата си. И тук на помощ идва вълшебната маска за лице. Мислете за нея като за храна за кожата си. Активните съставки, съдържащи се във всяка маска за лице имат за цел да „нахранят“ и обновят кожата, да я снабдят с ценни витамини и минерали и да се борят с признаците на стареене. Ето защо трябва да имате маска за лице под ръка винаги, когато имате нужда от допълнителна грижа за кожата си. Използвайте редовно маска за лице и скоро ще забележите промяна в начина, по който изглеждате! Всичко, което трябва да знаете за своята маска за лице Пилинг маска за лице Маска за лице с глина, активен въглен или кал Sheet маска за лице Маска за лице за през нощта Маска за очи