Ако искате да имате красива и млада кожа...

Ако искате да хидратирате кожата си по естествен начин...

То алое вера трябва да присъства в козметичния Ви несесер. Използвано от хилядолетия за поддържане здравето на кожата, месестото растение намира своето място и сред съвременните методи за красота.

Независимо дали ще го давате на кожата си под формата на ключова съставка в любимия ви крем за лице, или го използвате, за да си приготвяте домашни маски, лицето и тялото ви ще ви благодарят. Ето защо:

 

Алое Вера е богато на витамини

 

То съдържа полизахариди, които имат хидратиращи, противовъзпалителни свойства и позволяват на алое да създаде защитна бариера на кожата. Алое също има фитостероли, които помагат за успокояване на сърбежа и дразненето, като същевременно защитават кожата от дехидратация. Гелът от алое вера има биоактивни съединения, които са богати на витамини A, B, C, D и E както и минерали като магнезий, калий и цинк. Смята се, че всички те помагат за "лечебните" свойства на алое.

 

Алое Вера е чудесен лек при слънчеви изгаряния и кожни раздразнения

 

Гелът на алое вера се отличава с охлаждащи свойства, които могат да бъдат успокояващи за кожата, която е била изложена на слънце за дълъг период от време. Като цяло алое може да се използва за намаляване на кожни раздразнения и възпаления, като акне и екзема.

В допълнение към усещането за охлаждане, алоето възстановява изгорената кожа с витамини и минерали. Изгарянето е нараняване на кожата и води до повишена топлина, дразнене, изпаряване на водата и стягане, което създава неприятно усещане. Всякакъв вид изгаряне ще доведе до увреждане на кожната париера и тъй като алоето осигурява хидратация, това може да помогне за по-бързото възстановяване.

 

Алое Вера е чудесно решение за домашни маски за лице

 

Филирайте листата на алоето и нанесете бистрия гел директно върху лицето като маска. Или извлечете гела и направете свой собствен ексфолиант. Нашата рецепта за използване на алое вера включва смесване на гел от алое вера със зехтин и кафява захар. Това може да се използва като ексфолиант за премахване на мъртва и суха кожа.

Ако използвате гел от алое вера, можете да го напълните във форми за лед и да замразите. Когато се нуждаете от облекчение или охлаждане, можете лесно да вземете едно кубче и да разтриете възпалената зона. Някои хора дори използват гел от алое вера за бръснене на краката. Поради консистенцията на гел, той ще прегърне кожата, така че бръсначът може лесно да премине по нея, без да предизвиква дразнене. Плюс това, алое вера ще бъде значително по-хидратиращ отколкото традиционната пяна за бръснене или сапун.

 

Алое Вера лесно може да замени серум за лице

 

Тъй като алоето има високо съдържание на вода, можете да го използвате като серум за кожата. Нанесете го върху лицето след почистване и след това продължете с крем. Овлажнителят ще съдържа масло и съставки, които ще гарантират, че алоето отдолу ще се абсорбира в кожата.

 

Алое Вера е ефективно и при наличието на белези

 

Имате стар белег, от който искате да се отървете? Можете да използвате прясно алое върху сухата зона, за да помогнете за хидратацията на клетките. След като нанесете алое, вземете гърба на лъжицата и я задръжте върху зоната в продължение на три минути. Оставете да изсъхне и след това нанесете ежедневната си грижа. Когато хидратирате кожата, белегът автоматично става по-малко забележим.