Акнето е един от най-големите проблеми за всеки тийнейджър. Пъпките и черните точки могат не само да нарушат външния вид на подрастващите, но и да доведат до стрес, напрежение и ниско самочувствие. Това е неприятно преживяване за всеки млад човек, което може да остави отпечатък до края на живота му.

Наличието на акне и проблемна кожа може да накара всеки тийнейджър да опита безброй различни процедури, с помощта на които да се оттърве от досадното акне. Това включва процедури като химически пилинг, прием на хормони и куп други, които могат да повлият негативно на подрастващите. За щастие, не е небходимо да се стига до крайности, когато става въпрос за грижа за кожата за тийнейджъри.

Природата ни е дарила с достатъчно продукти, които могат да ви помогнат да поддържате кожата си красива и здрава, без досадни пъпки и черни точки. Ето кои са те:

 

Куркума

Търсите нещо, което най-накрая да се справи с нежеланите обезцветявания и дефекти? Куркумата е вашето решение. Това екзотично кореново растение е пикантно и жизнено и перфектно се справя с обезцветяване или хипер пигментация в следствие на акне. Вижте маска за лице с куркума.

 

Кофеин

Ако търсите натурална козметика за тийнейджъри, изберете продукт, съдържащ кофеин. Кофеинът помага за намаляване на зачервяването и подпухналостта, като свива кръвоносните съдове под повърхността. Използването на продукт, съдържащ кофеин ще ви осигури гладка и нежна кожа без излишен себум.

 

Нийм

Този продукт съдържа незаменими мастни киселини и витамин Е. Той едновременно почиства и хидратира кожата за здрав вид и усещане. Изберете продукт, съдържащ нийм или се сдобийте с нийм на прах за домашни маски. С него ще забравите за пъпките - проблемът на всеки тийнейджър.

 

Алое Вера

 

aloe vera cream

 

Тази древна съставка за грижа за кожата и косата намира своето място в много продукти за подрастващи. Хидратира, стимулира заздравяването и намалява възпалението на често срещаните кожни заболявания при тийнейджърите като акне и проблемна кожа.

 

Чаено дърво

 

face tonic

 

Кой не обича чаеното дърво? Този екстракт е един от най-добрите помощници при проблемна кожа. Той често се използва за борба с акне, петна, дразнене и дисбалансирана кожа. Може да се използва както за локално лечение на единични възпаления, така и за цялостно лечение на кожата при подрастващи и ученици.

 

Върбова кора

Знаете ли, че върбовата кора може да се определи като натурален ексфолиант, който, когато се използва редовно върху кожата, може да се бори с обезцветяването и акнето? Използването на натурален тоник за лице с върба, ще ви помогне да облекчите белезите от акне и да балансирате тена си, като същевременно ще премахне мъртвите клетки и ще стилмулира производството на нови такива.

 

Лавандула

Лавандулата е известна със своите успокояващи свойства. Щом стане въпрос за грижа за кожата, тя има още повече полезни свойства. Лавандулата има силата да успокоява кожата, да балансира кожния себум и да се бори със свободните радикали, които могат да причинят появата на несъвършенства при ученици и подрастващи.

 

Ретинол

 

retinol serum

 

Ако искате да се погрижите за кожата си по най-добрия начин, то може би сте чували за ретинол. Съставката е от съществено значение за стимулиране на нови кожни клетки, които в крайна сметка допринасят за по-здрав вид на кожата. Ако сте подрастващ или кожата ви е предразположена към акне, ретинолът е чудесен за дълбоко почистване на порите, премахване на излишния себум и мъртвите кожни клетки.

 

Активен въглен

Тази съставка е от ключово значение за детоксикацията на кожата, която е предразположена към акне и изложена на замърсяване и токсини. Активният въглен има уникалната способност да извлича излишния себум, мръсотия и токсини от кожата. Това, което остава след неговата употреба, е по-балансирана, по-чиста и здрава кожа - мечтата на всеки тийнейджър.

 

Съвети за грижа за кожата за подрастващи

 

Независимо дали страдате от акне или не, ако сте тийнейджър, има няколко важни правила за грижа за кожата, на които да обърнете внимание, ако искате да се погрижите за нея по най-добрия начин:

  1. Внимавайте с какво почиствате кожата си - Правилното почистване на лицето е необходимост за всеки тийнейджър, който не иска акне. Правилната комбинация от ексфолиране и овлажняване по време на процеса на почистване ще подобри кожата. Това, с което почиствате лицето си, също е много важно. Алое Вера е чудесно природно решение, което почиства лицето и осигурява естествена грижа за кожата. Вижте натурални почистващи продукти за лице от BenePura.
  2. Използвайте слънцезащита - Много хора са с впечатлението, че слънцезащитните продукти причиняват акне. В това няма истина, особено ако се използва изцяло натурален продукт. Слънцето съдържа много свободни радикали, които могат да предизвикат възпаление, ако не се погрижите за тях. Възпалението на кожата е водеща причина за акне, а за да намалите шансовете за появата му, нанасяйте слънцезащита всеки ден.
  3. Не стискайте пъпките, никога - Колкото и изкушаващо да е, не започвайте да се опитвате да стискате пъпките си. Това оказва огромно напрежение върху вече възпалената кожа, а резултатът е още възпаление. Опитайте се първо да ексфолирате кожата и да я почистите. Премахнете колкото е възможно повече бактерии. След това нанесете натурални продукти за подобряване на състоянието на кожата. Пъпката или ще изскочи сама, или естествено ще изчезне. Избягвайте да пипате лицето си с ръце. Ръцете често съдържат бактерии, които допълнително замърсяват лицето и предизвикват възпаления.

Акнето и проблемната кожа могат да бъдат истински бич за подрастващи и ученици. Благодарение на натуралната козметика и няколко прости правила, които да спазвате при грижата за кожата си, може да си осигурите здрава и красива кожа, без несъвършенства.

 

Вижте още кремове за мазна кожа от BenePura.BG