Хиалуроновата киселина благоприятства кожата както на повърхностно, така и на дълбоко ниво, така че кремовете и серумите с хиалуронова киселина могат да бъдат ефективен начин да разклатите рутинната си грижа за кожата и да опаковате някои сериозни удари за хидратиране на кожата.

 

Какво е хиалуронова киселина?

 

Когато говорим за съставките за грижа за кожата, трябва да направим малко научна информация за вас, но хиалуроновата киселина е една съставка за грижа за кожата, която ще искате да използвате.

„Киселина“ може да звучи малко плашещо, но хиалуроновата киселина е добрият вид киселина.

Хиалуроновата киселина се намира естествено в тялото с най-голям обем в кожата и най-високи концентрации в очите и ставите.

Но ползите от хиалуроновата киселина не се ограничават до очите и ставите – хиалуроновата киселина е изключително хидратираща, което я прави една от най-добрите съставки в грижата за овлажняване на кожата.

 

Всичко което трябва да знаете за хиалуроновата киселина

 

Накратко, хиалуроновата киселина е гъста и лепкава. Бистра е като вода, но има гелообразна консистенция.

Въпреки това не звучи много привлекателно (кой иска да маже лицето си със слуз?).

Хиалуроновата киселина се използва в продукти за грижа за кожата, като влияе по начина, по който кожата реагира на нараняване, дехидратация и други неблагоприятни кожни проблеми.

 

Защо да използваме продукти с хиалуронова киселина, ако тя се среща естествено в телата ни?

 

Истината е, че ние произвеждаме хиалуронова киселина в малки количества и това количество намалява още повече с възрастта.

Хиалуроновата киселина също се синтезира и използва ежедневно от тялото, така че за да поддържате високи нива на хиалуронова киселина в кожата си, не забравяйте да използвате продукти с хиалуронова киселина редовно.

 

От къде се извлича хиалуроновата киселина?

 

Хиалуроновата киселина се извлича от различни източници. Има два основни източника на хиалуронова киселина от: растителен и животински произход.

 

Всичко което трябва да знаете за хиалуроновата киселина

 

Хиалуроновата киселина от растителен произход може да съдържа екстракти от растения като петрелинка. Въпреки че това е по-рядък случай, е важно да проверите съставките, особено ако сте алергични към растения като пшеница.

От животински произход хиалуроновата киселина се извлича от гребените на петлите, които представляват червената тъкан в горната част на главата на петела.

Подобно на хората, и други животни произвеждат хиалуронова киселина в тялото си, а гребенът на петела се смята за един от най-добрите животински източници за тази съставка.

 

Какви са функциите на хиалуроновата киселина в козметиката?

 

Тъй като хиалуроновата киселина се намира естествено в човешките тъкани, особено в очите и ставите, може би се чудите как тази съставка се използва в грижата за кожата.

В козметиката хиалуроновата киселина има три основни функции:

 

1. Хидратира и овлажнява кожата

 

Хиалуроновата киселина функционира главно като овлажнител. Вещество, което привлича и доставя вода на повърхността на кожата.

 

Всичко което трябва да знаете за хиалуроновата киселина

 

Хиалуроновата киселина не създава вода, а по-скоро изтегля вода от атмосферата или дълбоко в кожата, за да хидратира най-външния слой на кожата.

Свързващите влагата свойства на хиалуроновата киселина и способността й да задържа вода я правят предпочитана съставка в силно овлажняващи продукти за грижа за кожата.

 

2. Подобрява текстурата на кожата

 

При редовна употреба, хиалуроновата киселина може да подобри текстурата на кожата, като я направи по-гладка и по-сияйна.

 

3. Възстановява кожната бариера

 

Всичко което трябва да знаете за хиалуроновата киселина

 

Хиалуроновата киселина помага за възстановяване на кожния бариер, като укрепва и подобрява защитните функции на кожата.

Това може да предотврати загубата на влага и да намали възпалението.

 

Естественото присъствие на хиалуроновата киселина в човешкото тяло, ниското въздействие върху околната среда и ниската степен на токсичност, правят хиалуроновата киселина безопасна за употреба.