Рициновото масло е растително масло, което се извлича от зърната на рициново дърво. Смята се, че мастните киселини, които съставляват рициновото масло, са изключително подхранващи за кожата.

 

Много хора споделят, че при редовно приложение рициновото масло им е помогнало за израстването на по-плътни и по-дълги мигли.

 

Какви ползи за здравето има рициновото масло?

 

Castor oil for eyelashes body 1 5.12.2023.jpg

 

Рициновото масло вероятно е най-известно като орално слабително средство. Но отдавна се използва от хора по целия свят за много цели, включително лечение на акне и възпаления, както и за намаляване на бръчките и възрастовите петна.

 

Освен това е често срещана съставка в много продукти за красота, тъй като може да добави хидратиращ ефект към козметиката, без да запушва порите или да дразни кожата.

 

Как да използвате рициново масло върху вашите мигли

 

Преди да купите каквото и да е рициново масло, прочетете етикета, за да потвърдите, че това е чисто рициново масло. Рициновото масло, което е смесено с други масла или съставки, може да причини дразнене или да не доведе до резултата, който търсите.

 

Има два вида рициново масло, които се използват за красота:

 

  • Първото е студено пресовано рициново масло, което е прозрачно на цвят.
  • Второто е ямайско черно рициново масло, което е тъмнокафяво на цвят.

 

Ямайското тъмнокафяво рициново масло си е спечелило репутация като предпочитан избор в много козметични процедури. Но и двата вида рициново масло съдържат едни и същи свойства, които могат да ги направят полезни за растежа на миглите.

 

Castor oil for eyelashes body 2 5.12.2023.jpg

 

Преди първото третиране на мигли, нанесете малко количество от маслото върху друга част от кожата си, като ръката. Ако не развиете кожно раздразнение, маслото трябва да е безопасно за използване върху вашите мигли.

 

Най-доброто време за третиране на миглите е преди лягане. За да третирате миглите си с рициново масло, трябва:

 

  • Да се уверите, че миглите ви са чисти и без грим
  • Да вземете малко количество рициново масло, като потопите внимателно памучен тампон в маслото
  • Деликатно да прокарата памучния тампон по горната част на линията на миглите, като внимавате да не допуснете маслото да попадне в окото ви (маслото, което попадне в окото ви, може да бъде изключително дразнещо и трябва незабавно да се измие с вода)
  • Да отмиете рициновото масло на сутрин с вода или препарат за отстраняване на грим

 

Неща, които трябва да знаете, преди да нанесете рициново масло върху миглите си

 

Когато нанасяте рициново масло върху миглите си, внимавайте то да не попадне в очите ви. В случай, че се случи, изплакнете обилно с вода.

 

Рициновото масло обикновено се счита за безопасно. Някои хора обаче могат да имат алергична реакция към рициново масло. Най-добре е да тествате рициново масло върху малък участък от кожата си 24 часа преди да го нанесете върху лицето си.

 

Въпреки че много козметични продукти, които обещават растеж на миглите, идват със солидна цена, рициновото масло остава достъпна и изцяло натурална опция.

 

Рициновото масло е лесно и като цяло безопасно за употреба. С малко търпение и последователност можете да се радвате на по-дълги и по-красиви мигли с рициново масло.