Козметика за Лице

Kозметика за лице

Как да нанасяте своята козметика за лице по най-правилния начин?

Красивата и чиста кожа е едно от най-важните неща за всяка жена. Ето защо ежедневната грижа за нея е важно да бъде направена по най-правилния начин. Това се случва с подходяща козметика за лице. Питали ли сте се някога:
Има ли значение кога и в какъв ред прилагате своята козметика за лице?
Как влияе на кожата Ви Вашата козметика за лице?
Каква е разликата между Вашата козметика за лице за през деня и тази, която използвате вечер?

В тази статия ще Ви разясним всички тези неща, както и всичко, което трябва да знаете за нанасянето на козметика за лице през деня.
Прилагането на козметика за лице в правилния ред гарантира, че кожата ви получава пълните ползи от нанесения продукт. Работата на кожата е да предпази тялото ни от външните влияния, но голяма част от съвременната козметика за лице има съставки, които искаме да вкараме в нея.
Много малко количество от тези ключови съставки може да проникне в кожата, дори когато са приложени по най-добрия начин. Ако не прилагате продуктите в правилния ред, няма да видите най-добрите резултати от своята козметика за лице.

Как да нанасяме козметика за лице: стъпка по стъпка 

Чудите се как да нанасяте продуктите за лице? Лесното правило, което трябва да следвате, е да приложите първо продуктите си с най-лека консистенция към по-тежките или от течност към масло. Искате първо да използвате продуктите със съставки, за които е най-важно да проникнат в кожата (като антиоксиданти в серумите) и да завършите с продуктите, които трябва да седят отгоре. Така ще бъдете сигурни, че когато нанасяте козметика за лице ще извлечете най-доброто от продуктите.

Как да нанасяме козметика за лице през деня?

Сутрешната рутина е свързана изцяло със защита от слънцето, замърсяване и други вредни за кожата неща. Ето защо и нанасянето на козметика за лице трябва да бъде свързано с идеята за защита на кожата.

Стъпка 1: Козметика за лице за почистване

Сутрин започнете с пръскане на лицето си с топла. Използването на козметика за лице тук не е задължително, но ако има нужда, измийте с нежно почистващо средство, предназначено за вашия тип кожа.

Стъпка 2: Козметика за лице за тонизиране на кожата

Повечето хора избират да пропуснат тонери, отчасти защото има дълготрайно предположение, че този тип козметика за лице дразни и изсушава кожата. За щастие, това вече не е така. Макар да не „свиват” порите физически, този тип козметика за лице може да изпълняват множество цели, като действа като система за доставяне на антиоксиданти, производни на витамин В и дори тонизиращи киселини. Освен това, всеки тип тонер е предназначен за различен проблем с кожата, така че е важно да използвате правилния вид.

Стъпка 3: Антиоксидантен серум

Серумът е свръхконцентрирана козметика за лице, която е насочена към специфични проблеми, така че е по-добре да го нанасяте колкото е възможно по-близо до кожата. Днес на пазара се предлагат различни серуми, но е добре да изберете козметика за лице, която осигуряват различни ползи на кожата – от притъпяване на възпалителния отговор до неутрализиране на уврежданията от UV лъчи и замърсители на околната среда.

Стъпка 4: Козметика за лице за зоната около очите

Жизненоважно е да нанасяте крем за очи поне веднъж на ден, ако не и два пъти. Започнете с този тип козметика за лице от 20-те си години, за да поддържате на здравето и дебелината на кожата на клепачите. За постигане на най-добри резултати, последователността при нанасяне на тази козметика за лице е от ключово значение.
Редовното използване на козметика за лице, предназначена за зоната около очите, с течение на времето ще поддържа кожата на клепачите еластична и може да подобри или предотврати някои фини линии или загуба на колаген. Запомнете: Нищо не е магия. Резултатите не се появяват за една нощ. Ето защо е важно да използвате редовно този тип козметика за лице.
Можете допълнително да предпазите деликатната кожа около очите, като избирате крем за очи със SPF или да нанасяте слънцезащитен крем всеки ден.

Стъпка 5: Козметика за лице за лечение на несъвършенствата

Този тип козметика за лице изисква малко повече внимание. Ако по лицето Ви често се появяват пъпки, добре е преди да си купите продукт за тяхното лечение, да се консултирате с дерматолог, който ще Ви прегледа и ще ви препоръча най-добрата козметика за лице. Тъй като лечението на акне се различава по активни съставки, проверете опаковката на продукта или се консултирайте с вашия дерматолог за най-добрия начин да го приложите.
Не забравяйте, че лечението с акне може да изсуши кожата, така че винаги да се прилага само на местата, където се нуждаете. Този тип козметика за лице е малко по-агресивна към кожата, за това внимавайте.

Стъпка 6: Козметика за лице за хидратиране на кожата

Да, всеки се нуждае от овлажняващ крем. Дори тези, които имат мазна кожа, имат нужда от хидратираща козметика за лице . Въпреки че тялото ви има своя собствена естествена смазваща система, състояща се от жлези, които отделят масло (или себум), то често има нужда и от допълнителна помощ. И тази помощ идва в лицето на правилната козметика за лице.
За да се поддържа защитно покритие срещу тежки външни условия и инфекции, повечето от нас се нуждаят от правилната козметика за лице, която да се бори с поражението, което слънцето, времето и тежките химикали нанасят на кожата.

Повечето експерти препоръчват да нанасяте хидратираща козметика за лице докато кожата все още е влажна, така че колкото по-скоро преминавате през останалите стъпки, толкова по-скоро ще можете да заключите така необходимата хидратация в кожата си.

Стъпка 7: Козметика за лице със слънцезащита

Слънцезащитните продукти трябва да бъдат последната стъпка от ежедневната ви грижа за кожата. Използвайте слънцезащитна козметика за лице, която действа чрез физическо блокиране на UV лъчите. Уверете се, че слънцезащитната козметика за лице, която купувате, съдържа в себе си цинк. Цинкът е безопасен, ефективен и осигурява най-широката защита срещу UVA и UVB лъчи.

Имате нужда от друг съвет щом стане въпрос за козметика за лице? Слушайте кожата си. Не забравяйте, че сте уникални и че никой друг няма кожата ви. Без значение какво казват експертите, важно е да намерите козметика за лице, която работи за вас и ви кара да се чувствате добре. Винаги да бъдете любезни към кожата си и се старайте да избирате козметика за лице с натурални съставки и минимално количество химически вещества. Когато откриете такава, постарайте се да я използвате ежедневно, за да дадете на кожата си всички вещества, от които се нуждае.

Как да нанасяте своята козметика за лице по най-правилния начин?

Как да нанасяме козметика за лице: стъпка по стъпка
Стъпка 1: Козметика за лице за почистване
Стъпка 2: Козметика за лице за тонизиране на кожата
Стъпка 3: Антиоксидантен серум
Стъпка 4: Козметика за лице за зоната около очите
Стъпка 5: Козметика за лице за лечение на несъвършенствата
Стъпка 6: Козметика за лице за хидратиране на кожата
Стъпка 7: Козметика за лице със слънцезащита

Вижте също: ползите от приемането на витамин B комплекс за по-здрава и красива кожа.