Хемороидите - проблем, за който често се говори, но рядко се обсъжда открито - засягат значителна част от възрастните в определен момент от живота им. Това често срещано състояние изисква решение, което е едновременно ефективно и щадящо.

С билки като бял равнец, хамамелис, чаено дърво, конски кестен и смрадлика можете да подпомогнете лечението на хемороидите. В тази статия ще научите как тези билки могат да ви помогнат да се справите с този проблем и как да ги използвате правилно.

Бял равнец - лек за всички болести

Белият равнец е древна билка, която от векове се слави с лечебните си свойства. Ето как тя е полезна за хората, страдащи от хемороиди:

 • Противовъзпалителни свойства: Белият равнец намалява подуването, като предлага облекчение на възпалените вени.
 • Естествен стягащ продукт: Помага за стягане на кожните тъкани, подпомага заздравяването и облекчава дискомфорта.
 • Облекчаване на болката: Успокояващите му свойства осигуряват облекчение на болката и сърбежа.

Хамамелис

Хамамелисът е известен с невероятните си лечебни свойства, особено когато става въпрос за кожни заболявания. Той е особено подходящ за облекчаване на хемороиди, защото:

 • Намалява възпалението: Естествените противовъзпалителни свойства на хамамелиса помагат за намаляване на отока.
 • Облекчава сърбежа: Охлаждащият ефект на хамамелиса осигурява незабавно облекчение на непрестанния сърбеж.
 • Спира кървенето: Като естествен стягащ продукт, той може да помогне за намаляване на кървенето.

Чаено дърво

Чаеното дърво е способно да намали възпалението и отока в различни области на тялото, включително при хемороиди. То действа:

 • Противовъзпалително: Чаеното дърво помага за намаляване на възпалението, благодарение на своите активни съставки.
 • Антисептично: Известно е със своите антисептични свойства, които предотвратяват размножаването на бактерии и гъбички.
 • Аналгетично: Осигурява облекчение от болка, минимизирайки дразнението и сърбежа.
 • Стягащо действие: Чаеното дърво може да помогне в процеса на свиване на разширените вени, което допринася за облекчаване на симптомите на хемороиди.

Конски кестен

Конският кестен е ценен ресурс в народната медицина, особено при проблеми с кръвообращението, като хемороиди и варикозни вени. Плодовете му са били използвани в традиционната медицина в продължение на столетия заради техните лечебни свойства:

 • Противовъзпалително: Помагат за намаляване на възпалението, благодарение на активния си компонент - аесцин.
 • Венотонизиращо действие: Подпомагат заздравяването на кръвните съдове и подобрява тяхната еластичност.
 • Антиедематозно: Помагат за намаляване на отоците и задържането на вода.
 • Антиоксидантно: Съдържат антиоксиданти, които помагат за борбата със свободните радикали.

Куркума

Куркумата е растение, чиято кореноплодна част е използвана като лечебно средство в аюрведичната медицина. Жълтото на цвят вещество, известно като куркумин, е основната активна съставка в куркумата и е изследвано заради своите многобройни здравословни ползи. Най-известните свойства на куркумата са:

 • Противовъзпалително: Куркуминът в куркумата е известен със своите мощни противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при различни възпалителни заболявания.
 • Антиоксидантно: Куркумата е богата на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и предотвратяват оксидативния стрес.

Как да се възползваме от силата на билките?

Комбинирането на бял равнец, куркума, смрадлика и чаено дърво може да предостави синергичен ефект при лечение на хемороиди. Всеки от тези компоненти притежава уникални свойства, които спомагат за облекчаване на болката, намаляване на отока и стимулиране на кръвообращението в засегнатите области. Тази комбинация е особено ефективна, когато се прилага локално под формата на мехлеми, които директно взаимодействат с проблемните зони и осигуряват бързо облекчение.

Защо да изберем натурален мехлем?

Тъй като все повече потребители се ориентират към холистични и естествени средства за защита, предимствата са ясни: по-малко странични ефекти, съвместимост с оздравителните процеси на организма и често по-нежно и дълготрайно облекчение.

Нашите мехлеми са доказателство за тези предимства, предлагайки силата на природата в бурканче.

 • 100% натурални

  Нашият стремеж към цялостното здраве проличава от това, че нашите мехлеми са изцяло натурални и използват силата на билките и етеричните масла

 • Доказана ефикасност

  С над 40 000 продадени мехлема за хемороиди в цяла Европа нашите продукти са издържали теста на времето и са спечелили доверието на мнозина.

 • Щедро количество

  Всяка опаковка с мехлем съдържа 40 мл, което ви гарантира трайно решение на дискомфорта, тъй като това количество може да стигне за много време.

 • Цялостна грижа

  Освен незабавното облекчение, билките и етеричните масла в нашите мехлеми подпомагат цялостното здраве на кожата и оздравяването ѝ, като предлагат нещо повече от временно решение.

Омръзна ли ти от паренето, болката и сърбежа?

Присъедини се към хилядите хора изпробвали силата на белия равнец срещу хемороиди!

Билките в нашите мехлеми:

 • Успокояват сърбежа
 • Облекчават болката
 • Стягат кръвоносните съдове

Заключение

Билките като бял равнец, куркума, смрадлика и чаено дърво са богатство на природата, което е доказало своите благотворни свойства през вековете. Тяхната способност да намаляват възпалението, стимулират кръвообращението,да се борят с инфекции и подпомагат регенерацията на кожата ги прави ценни съюзници в борбата с различни заболявания, включително и хемороидите. Комбинирането им е базирано на дълбоките познания и опит на традиционната медицина, и напомня за безценните дарове, които природата предоставя на човечеството.

Хемороидите може да са източник на значителен дискомфорт, но облекчението е на една ръка разстояние. Използвайки натуралната сила нашите мехлеми предлагат естествен, ефективен и цялостен подход към лечението.

Както ще потвърдят хилядите ни доволни клиенти, понякога най-добрите лекарства са тези, които са познати на хората от векове и само са чакали да бъдат преоткрити. Изберете натуралното решение и си върнете комфорта с нашите мехлеми с билки за хемороиди.

 • Розмарин – ползи и грижа за кожата и косата

  Розмарин – ползи и грижа за кожата и косата

  Розмаринът е богат източник на много витамини и минерали. С най-голямо съдържание се открояват витамин B6, калций и желязо. Той може да си запази полезните витамини дори ако го употребяваме сух...

  Розмарин – ползи и грижа за кожата и косата

  Розмаринът е богат източник на много витамини и минерали. С най-голямо съдържание се открояват витамин B6, калций и желязо. Той може да си запази полезните витамини дори ако го употребяваме сух...

 • 3 домашни маски за коса против косопад

  3 домашни маски за коса против косопад

  Един от ефективните методи в грижата за косата и намаляването на косопада е използването на домашни маски за коса.

  3 домашни маски за коса против косопад

  Един от ефективните методи в грижата за косата и намаляването на косопада е използването на домашни маски за коса.

 • Аромат на рози: магията на розовата вода в ежедневието

  Аромат на рози: магията на розовата вода в ежед...

  Розовата вода е ароматна течност, която се получава чрез дестилация на розовите цветове на най-ароматните сортове рози. Розовата вода е известна с това, че е подходяща за всеки тип кожа.

  Аромат на рози: магията на розовата вода в ежед...

  Розовата вода е ароматна течност, която се получава чрез дестилация на розовите цветове на най-ароматните сортове рози. Розовата вода е известна с това, че е подходяща за всеки тип кожа.

1 от 3